Har du kontroll på feriepengeutbetalingen?

12.06.2020

Juni måned i år blir ekstra spesiell for mange små og mellomstore bedrifter. Etter en allerede krevende vår står nå feriepenger til de ansatte og to momsterminer for tur. Er du bekymret for om du har nok penger på bok til å betale ut feriepengene i tide? Da kan det være greit å vite at det finnes løsninger om det skulle knipe.

Selv om det er krav til at bedrifter skal gjøre avsetninger for feriepenger, er det ingen krav om at pengene faktisk skal settes av på konto og reserveres til ferieutbetaling. Det kan av og til gi noen søvnløse netter når juni nærmer seg.

– Mange bedrifter har nå vært gjennom en kritisk periode med full stans og sviktende omsetning. Noen har også kapital bundet opp i utestående fordringer som kanskje ikke kommer inn før over sommeren. Dette vet vi er noe som skaper en del bekymring, forteller Camilla Sagmo Voje, leder for fordringsfinansiering i SpareBank 1 Finans Midt-Norge.

Det finnes løsninger

Har du havnet i en situasjon der du er usikker på hvordan bedriften din skal klare feriepengeutbetalingen finnes det heldigvis løsninger. En mulighet er fakturasalg. Da kjøper vi din faktura og du får innbetalingen på konto allerede neste virkedag.

Fakturasalg er en fin forsikring for bedriften. Det er nesten ingen kostnader ved å ha en slik avtale liggende, og det er et veldig godt verktøy å ha i kofferten hvis det skulle oppstå en utfordring med likviditeten.

– De fleste bedrifter har bedre likviditet enn de tror. Vi setter oss gjerne ned og ser på hvordan vi kan hjelpe din bedrift med å få bedre kontroll og økt likviditet. Det er bare å ta en telefon, avslutter Voje.

Ønsker du en uforpliktende prat om fakturasalg?

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre rådgivere ta kontakt så snart som mulig.