Start regnskapsåret 2021 med blanke ark

11.12.2020

Vi er på oppløpssiden av annerledesåret 2020. Året som for mange har vært en berg- og dalbane, og som mange kanskje ser frem til å legg e bak seg. En god start på det nye året er avhengig av en god avslutning på det forrige.

For deg som bedriftseier betyr en god avslutning at du tar deg tid til å rydde opp og lukke gamle kunde- og leverandørposter, slik at du slipper å ta med deg disse inn i det nye året. På den måten starter du det nye regnskapsåret med blanke ark.

Hvilket år hører en faktura til?

Her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Det er fakturadatoen som avgjør hvilket regnskapsår en faktura hører til, ikke forfallsdatoen. For eksempel, en faktura sendt 21. desember 2020 med forfallsdato 4. januar 2021, tilhører regnskapsåret 2020.

Hva gjør jeg med en faktura som har forfalt på slutten av året?

En forfalt kundefordring skyldes som regel to forhold fra kundens side, manglende betalingsevne eller manglende betalingsvilje. Ved førstnevnte bør du vurdere om kundens situasjon er så prekær at du er best tjent med å avskrive kravet som tapt, fremfor å ta det med deg inn i det nye året. Ved manglende betalingsvilje må du ta kontakt med kunden din for å avklare hvorfor fakturaen ikke har blitt betalt og hvordan dere kan finne en løsning.

Bruk fakturasalg

Selg dine utestående fordringer til oss og få lukket postene før årets slutt. Da får du både frigjort kapital og styrket bedriftens kredittverdighet for det avsluttende regnskapsåret. Når du bruker fakturasalg tar vi av oss innkrevingsprosessen og eventuell oppfølgningen dersom det skulle bli nødvendig.

Ønsker du en uforpliktende prat om fakturasalg?

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre rådgivere ta kontakt så snart som mulig.