Heia, heia underdogen!

12.06.2020

Jo da, vi elsker idrettsheltene våre, de som vinner gang på gang på gang, og som henter hjem gullmedaljer i hopetall. Det er ikke det. Men det er likevel lite som slår en god underdog-historie.

For hvem som vant fotball-EM i fjor er det ikke så mange som bryr seg om, men alle brydde seg om Island. Landslaget som overrasket alle med guts og enorm innsats – og som sendte England på hodet ut når de tok seg til kvartfinale i sitt første store mesterskap.

Og hvem, med et hjerte for idrett, husker ikke «mannen som flyttet Dagsrevyen» – fekteren Bartosz Piaseck? Om morgenen 1. august i 2012 var det ikke mange nordmenn som visste hvem han var, eller som brydde seg en døyt om fekting. Klokken 19 samme dag, satt store deler av nasjonen som på nåler foran TV-en og heiet frem en sensasjonell OL-sølvmedalje.

I idretten elsker vi når noen lykkes mot alle odds eller etter en lang og utrettelig innsats. Vi liker dem som aldri gir opp, men som fortsetter å male på og beholder trua gjennom blodslitet. Derfor unnet vi henne det så veldig, da Kristin Størmer Steira i Sotsji endelig klarte å ta en individuell medalje i sitt siste OL. For vi husket alle de fire, tunge fjerdeplassene fra Torino og Vancouver.

I SpareBank 1 Finans Midt-Norge heier vi på utfordrerne, på underdogen – også i næringslivet. Vi liker å se mulighetene der andre bare ser risikoen. Vi liker selvsagt også å vinne, men vi vet at å vinne ikke alltid er det samme som å stå øverst på pallen – noen ganger er det å komme til kvartfinalen i EM.

For å si det med Lars Lagerbäck, treneren som tok Island til nettopp denne kvartfinalen:
«På mange måter er det en fordel å være liten. Det er fascinerende hva man kan oppnå med et mikroperspektiv. Det perspektivet er ikke så dumt. Man kan jobbe ganske effektivt».

Ønsker du en uforpliktende prat om fakturasalg?

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre rådgivere ta kontakt så snart som mulig.