10 gode grunner til å alltid ha fakturasalg i verktøykassen

26.10.2020

Riktig valg av bedriftsfinansiering er avgjørende for bedrifter som ønsker å vokse eller som av andre grunner trenger penger på bok. Ulike finansieringsløsninger kommer med ulike kvaliteter tilpasset ulike behov. Her gir vi deg våre ti gode grunner til hvorfor du alltid bør ha en fakturasalgsavtale tilgjengelig i din finansielle verktøykasse:

1. Du får pengene på din konto umiddelbart

Når vi kjøper din faktura, får du utbetalt pengene senest neste virkedag. Helt uavhengig av fakturaens opprinnelige forfallsdato.

2. Du betaler kun ved bruk

Det koster ingenting å ha fakturasalg tilgjengelig. Når du selger en faktura, betaler du kun en provisjonsprosent av fakturabeløpet.

3. Du har full fleksibilitet og ingen binding

Når du inngår en fakturasalgsavtale med oss forplikter du deg til ingenting. Du bestemmer helt selv hvilke faktura du ønsker å selge, og når du vil å selge de.

4. Du frigjør tid til kjernevirksomhet

Når vi kjøper din faktura, tar vi over kravet og gjør resten av jobben for deg. Du kan fokusere på din egen kjernevirksomhet.

5. Du setter pengene dine tilbake i arbeid med en gang

Når du selger en faktura, får du betalt for jobben du har gjort eller for varene du har levert med en gang. Du slipper å forholde deg til din kundes betalingstid og du kan sette pengene tilbake i arbeid med det samme.

6. Du får mindre risiko

Når vi kjøper din faktura, overtar vi både fakturakravet og risikoen for manglende betaling fra din kunde.

7. Du får mindre behov for annen finansiering

Dersom bedriften din er preget av periodevise svingninger eller sesongvariasjoner, kan du bruke fakturasalg til å håndtere betalingstoppene. På den måten reduserer du behovet for andre og mer kostbare finansieringsløsninger.

8. Du får færre kostnader

Med fakturasalg betaler du kun en provisjonsprosent av fakturabeløpet ved bruk. Dermed slipper du å forholde deg til andre finanskostnader som for eksempel rammeprovisjon eller løpende renter.

9. Du får opptil 99% belåning

Når du selger en faktura får du belåning på opptil 99% av fakturabeløpet, avhengig av din provisjonsprosent.

10. Du får raskt tilgang til finansiering der du er

I kundeportalen vår kan du når som helst laste opp og selge en faktura til oss. Dersom du bruker Azets eller Xledger kan du i tillegg selge din faktura til oss direkte i økonomi- og regnskapssystemet ditt.

 

Bedre betalingsevne på dine premisser

Det er nettopp disse ti fleksible egenskapene som gjør at vi alltid anbefaler våre kunder å ha en fakturasalgsavtale liggende i sin finansielle verktøykasse. Med fakturasalg får du raskt og enkelt penger på kontoen når du trenger det.

Ønsker du en uforpliktende prat om fakturasalg?

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre rådgivere ta kontakt så snart som mulig.